Deel IV: Rome - BariVanaf de middeleeuwen hebben duizenden pelgrims hun weg naar Rome gevonden. Vaak was Rome niet het einddoel, maar slechts een halte op weg naar het Heilig Land. Men trok naar het zuiden van Italië, naar Bari of Brindisi, waar men zich inscheepte om per boot naar Albanië, Griekenland of Cyprus te varen.

Er werd vanaf de Caput Mundi, de stad Rome, gebruik gemaakt van de eeuwenoude hoofdroutes naar het zuiden: de Via Appia Antica en de Via Traianea. De afgelopen jaren spannen Italiaanse verenigingen en diverse Europese uitgevers zich in om onder de naam Via Francigena del Sud deze oude pelgrimsroutes nieuw leven in te blazen.

De wandelgids De Weg van de Franken IV vormt een logisch vervolg op de eerdere gidsen. In negentien etappes wordt van deze route een beschrijving gegeven. Ook in dit deel wordt op een vertrouwde manier de wandelroute van Rome naar Bari in beeld en woord gepresenteerd. In deze gids vind je speciaal ontwikkeld kaartmateriaal, uitgebreide routebeschrijvingen en aandacht voor de verblijfplaatsen met kunst- en cultuurhistorische informatie. Ook vind je er suggesties voor overnachtingen.

En van alle etappes zijn de GPS tracks op deze site te downloaden.

Meer dan drieduizend kilometer kan er nu als pelgrim met vijf (!) delen van De Weg van de Franken worden afgelegd.

De paperback-uitgave bevat wijzigingen tot januari 2022; ook de eGuide is bijgewerkt tot januari 2022!

Download hier de gids als PDF: Deel IV eGuide

WvdF IV ETAPPE INDELING