Deel III: Miniato Basso - RomeDe gids De Weg van de Franken deel III, is onderdeel van een drietal boeken, die je vanaf Maastricht de weg naar Rome willen laten ontdekken.

Het is een gids, waarbij het gewicht alleen in letterlijke zin gering is, maar waarin je hopelijk precies die dingen kunt vinden, welke je wandeltocht een meerwaarde zullen geven. Daarom veel aandacht voor de route: in eenvoudige bewoordingen af en toe een steun bij de twijfelachtige momenten tijdens het wandelen zelf.

Met kaartmaterialen waar veel creativiteit in is gestopt, het zijn kleine kunstwerkjes die het landschap om je heen een kader kunnen geven. Maar in de boekjes ook aandacht voor de plekken waar je noodgedwongen tot rust moet komen, steeds in het licht van de historische waarden van de gekozen route. Soms ook wordt met een korte toelichting licht geworpen op zaken, die je al lopend ontmoet.

De afbeeldingen in de vorm van foto’s en tekeningen zijn gekozen om je in de goede sfeer te brengen: vooraf om je er op te verheugen, achteraf als herkenningspunt.

De gehele weg van de Franken, ook deel 0 van Canterbury naar Reims, wordt ondersteund door een GPS route, die je via deze site bij GPSies op de home-pagina kunt downloaden.

De recent herziene paperback-uitgave uit februari 2019 is goed bruikbaar; de nieuwste versie van de eGuide (februari 2019) is nu reeds verkrijgbaar!