Deel III: Miniato Basso - RomeDe gids De Weg van de Franken III, is onderdeel van een drietal boeken, die je vanaf Maastricht de weg naar Rome willen laten ontdekken.

Het is een gids, waarbij het gewicht alleen in letterlijke zin gering is, maar waarin je hopelijk precies die dingen kunt vinden, welke je wandeltocht een meerwaarde zullen geven. Daarom veel aandacht voor de route: in eenvoudige bewoordingen af en toe een steun bij de twijfelachtige momenten tijdens het wandelen zelf.

Met kaartmaterialen waar veel creativiteit in is gestopt, het zijn kleine kunstwerkjes die het landschap om je heen een kader kunnen geven. Maar in de boekjes ook aandacht voor de plekken waar je noodgedwongen tot rust moet komen, steeds in het licht van de historische waarden van de gekozen route. Soms ook wordt met een korte toelichting licht geworpen op zaken, die je al lopend ontmoet.

De afbeeldingen in de vorm van foto’s en tekeningen zijn gekozen om je in de goede sfeer te brengen: vooraf om je er op te verheugen, achteraf als herkenningspunt.

De gehele weg van de Franken, ook De Weg van de Franken 0 van Canterbury naar Reims, wordt ondersteund door GPS tracks, die je via deze site kunt downloaden.

De paperback-uitgave is geheel herzien in maart 2022, de eGuide stamt eveneens uit maart 2022!

Download hier de gids als PDF: Deel III eGuide

WvdF III ETAPPE INDELING