Deel 0: Canterbury - ReimsDeze gids is onderdeel van een routebeschrijving, die je vanaf Canterbury de tocht laat ontdekken die bisschop Sigeric in 990 vanuit Rome ondernam.
Deze pelgrimsweg van de Franken, bekend als de Via Francigena, start in Kent. Na de overtocht vanuit Dover, wandel je vanuit Calais, door een streek die ondanks de verwoestingen van de wereldoorlogen, nog veel kunst- en cultuurhistorische schatten heeft bewaard. Je trekt zoveel mogelijk over rustige wegen en prachtige paden door het heuvelachtige gebied van de departementen Nord-Pas-de-Calais,  Aisne en Marne.
De Weg van de Franken 0 is ontwikkeld op verzoek van de gebruikers van de andere delen, waarvan De Weg van de Franken I start in Maastricht en via Reims zo veel als mogelijk de oorspronkelijke historische etappes volgt tot de bijna 2500 meter hoge pas van de Grote Sint Bernhard. In de zomermaanden kun je met de hulp van De Weg van de Franken II na de Grote Sint-Bernhardpas verder trekken. Door het Aosta dal en de Povlakte bereik je dan de heuvels in de Apennijnen. En met De Weg van de Franken III raak je verzeild in het bijzondere landschap van Toscane met de vele prachtige steden. Door Lazio trek je tenslotte naar Rome.
Met de serie wandelgidsen van De Weg van de Franken is een complete Nederlandstalige routebeschrijving naar Rome beschikbaar. En zelfs verder tot Bari, waar de oversteek naar Dürres kan worden gemaakt.

De GPS tracks kun je op deze site eveneens downloaden.

Dit deel is ook als paperback (maart 2022) beschikbaar.

Download hier de gids als PDF: Deel 0 eGuide