Er zijn sinds de eerste uitgaven van De Weg van de Franken veel bronnen te vinden op internet, waar uitgebreide en vaak actuele overzichten van overnachtingsplaatsen te vinden zijn.

Op de site van de Vereniging Pelgrimswegen naar Rome vind je meer relevante informatie over slaapplaatsen op de weg naar Rome.

Op de Europese site van de vereniging Via Francigena vind je een goed overzicht van de gehele route vanaf Canterbury tot Rome!

Voor de overnachtingsadressen (hébergements) in Frankrijk kun je voor een ieder jaar bijgewerkt gidsje (livret) terecht bij deze Franse VF organisatie. Het kost € 5,00 (exclusief verzendkosten) en verschijnt in het Frans én Engels.

Op de site Good Night & God Bless vind je o.a. voor Italië een overzicht van betaalbare overnachtingsadressen in religieuze verblijven.

Op de site Ospitalita Religiosa worden voor Italië de op pelgrims gerichte actuele overnachtingsplekken vermeld. Je klikt op het gebied waar je een plek zoekt voor meer informatie: Valle d’Aosta, Piemonte, Lombardia, Emilia-Romagna, Toscane en Lazio.

Valle d’Aosta      

Piemonte

Lombardia

EmiliaRomagna

Toscane

Lazio

Ook voor de Via Francigena del Sud zijn er al aanvullende gegevens te vinden voor de adressen genoemd in De Weg van de Franken IV. Onder andere op de site van Meditazioni in Movimento vind je een actueel overzicht.

Een goed extra hulpmiddel bij de uitgave van De Weg van de Franken vind je in een app, die de uitgever voor het Italiaanse deel van de Via Francigena publiceert. Op de site van Terre di Mezzo kun je de link vinden. Op de app zelf kies je dan voor de (gratis) toegang tot alle gegevens (route, tracks, informatie en overnachtingsadressen). Een cadeautje (zo lang als het duurt!) van deze Italiaanse uitgever.

Tot slot: op de site van de AEVF vind je een uitstekende gratis app van het Italiaanse gedeelte van de Via Francigena. Naast de adressen genoemd in De Weg van de Franken is op deze app veel informatie te vinden om zorgeloos te pelgrimeren.

Het gaat tenslotte om de weg en niet om het doel!