Bij alle uitgaven van De Weg van de Franken horen actuele GPS-tracks. In alle gidsen is mede uit kostentechnische overwegingen gekozen voor door de auteur vervaardigd schetsmatig kaartmateriaal.

De tracks kunnen voor alle apparaten op deze site worden gedownload bij GPS tracks.

Je kunt op een groter scherm van je pc of tablet eerst uitzoeken en testen welke app van een van de vele navigatiehulpmiddelen, zoals bv Maps.me, Alltrails of ViewRanger, je wilt gebruiken op je smartphone.

Bedenk dat er voortdurend nieuwe aanbieders hun navigatiemiddelen kunnen aanbieden!

Het – naar het idee van de auteur – beste en gratis kaartmateriaal vind je bij Maps.me. Je downloadt de app op je smartphone.  Breng vervolgens de gewenste tracks aan en kies voor de bijpassende kaartgedeeltes. Je kunt dan zonder internet verbinding onderweg de gehele route van De Weg van de Franken volgen.

Voor een uitgebreide Nederlandstalige ondersteuning voor het gebruik van de app Maps.me verwijs ik naar de informatie die Hans Hoff hierover heeft verzameld.

Op de navigatie app van Alltrails zijn de tracks van De Weg van de Franken reeds aangebracht.

De basiskaarten geven voldoende informatie. Je kunt kiezen voor een betaalde Pro versie met beter kaartmateriaal en meer mogelijkheden. De ondersteuning is in het Engels, Frans en Duits.

Bij de navigatie app ViewRanger zoek je naar ‘De Weg van de Franken’ en op de kaart vind je vervolgens de startpunten van de tracks. Of je zoekt op de codes van de tracks WvdF0001 tot en met WvdF0119. Uitgebreide ondersteuning in het Nederlands voor deze app vind je bij Wandelpunt. 

Ook bij de app RouteYou vind je de tracks van alle vijf delen van De Weg van de Franken. Makkelijk te vinden via de kaartfunctie. Zelfs op de gratis versie vind je aanvullende info over toerisme, cultuur en overnachtingsmogelijkheden!

Het is mogelijk om ook andere tracks te downloaden (in een andere kleur), die bijvoorbeeld te vinden zijn op de sites www.francigena-international.org of www.viefrancigene.org.  Ook vind je goede alternatieve tracks op Traildino!

Je enige zorg is een volle batterij, maar ook daar zijn handige hulpmiddelen voor beschikbaar!

Samen met deze digitale ondersteuning helpen de papieren gidsen of de eGuides van De Weg van de Franken je op weg naar jouw pelgrimsdoel!

NB     De tracks zijn ook toegevoegd aan OpenStreet Map. En zijn daar onderworpen aan de rechten van © OpenStreetMap-bijdragers. Deze documentatie is vrijgegeven onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen 2.0 (CC BY-SA 2.0).
Voor meer informatie over deze rechten verwijs ik je naar deze auteursrechtenpagina.